چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: این روزها واژه IOT یا "اینترنت اشیاء" را زیاد می‌شنویم و از این پس بیشتر نیز خواهیم شنید اما شاید خیلی‌ها معنا یا کاربردهای آن را ندانند؛ یقینا اگر کاربردهای آن بر همگان معلوم شود شاید بیش از پیش به ضرورت شتاب در توسعه و پیاده‌سازی آن پی ببرند.

افزایش بهره‌وری در کشور با توسعه "اینترنت اشیاء"

پیاده‌سازی و توسعه اینترنت اشیاء یکی از برنامه‌های راهبردی وزارت ارتباطات است که طرح‌های کلانی را نیز حول این موضوع در دستور کار دارد؛ البته تحقق آن یقینا نیازمند فعال شدن تمام بازیگران این عرصه از جمله اپراتورها، بخش خصوصی، بخش‌های تولیدی، صنایع و محققان است.

اما به واقع اینترنت اشیاء چیست و چه تأثیری می‌تواند در زندگی ما داشته باشد؟ 

Internet of Things به اختصار IOT یا همان اینترنت اشیا مبحث جدید و نا آشنایی نیست زیرا نخستین نمونه استفاده از این تکنولوژی، تولید و رونمایی از توستر متصل به اینترنت توسط یک کمپانی طی یک کنفرانس در سال 1989 انجام گرفت.

در کل مفهوم اینترنت اشیاء اتصال دستگاه‌های مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت است؛ به کمک اینترنت اشیاء برنامه‌ها و دستگاه‌های مختلف می‌توانند از طریق اتصال اینترنت با یکدیگر و حتی انسان تعامل و صحبت کنند.

برای نمونه می‌توان به یخچال‌های هوشمند که به اینترنت متصل هستند و ما را از موجودی و تاریخ انقضاء مواد خوراکی داخل یخچال باخبر می‌سازند، اشاره کرد.

در واقع، اینترنت اشیاء ما را قادر می‌سازد تا اشیاء مورد استفاده خود را از راه دور و به کمک زیرساخت‌های اینترنتی مدیریت و کنترل کنیم.

اینترنت اشیاء فرصت‌هایی ایجاد می‌کند برای ادغام مستقیم دنیای فیزیکی و سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر؛ سیستم‌هایی مانند خودروهای هوشمند، لوازم خانگی و خانه‌های هوشمند که این روزها در مباحث و مجالس مختلفی به آنها اشاره می‌شود.

براساس پیش‌بینی‌ها، پنج سال آینده اینترنت اشیاء تحولی را برای مصرف‌کنندگان، شرکت‌ها و دولت‌ها به دنبال خواهد داشت.

تخمین زده می‌شود تعداد ابزار خانگی هوشمند در امریکا تا سال 2023، از مرز یک میلیارد عبور کند و مصرف‌کنندگان هر خانواده، 725 دلار در این زمینه هزینه کنند که جمع این هزینه‌ها، به بیش از 90 میلیارد دلار می‌رسد.

شرکت‌ها به سرمایه‌گذاری روی ابزارهای قابل اتصال و خودکار ادامه خواهند داد و تا سال 2023، پایگاه‌های سیستم رباتیک صنعتی در جهان به شش میلیون خواهد رسید.

همچنین پیش‌بینی می‌شود هزینه ابداع راه‌های استفاده از اینترنت اشیاء به 450 میلیارد دلار برسد.

اما کاربردهای اینترنت اشیاء تنها این نیست؛ اینترنت اشیاء می‌تواند در صنعت بیمه به بهبود روابط و ضوابط شرکت‌ها کمک کند یا در بخش انرژی از طریق کنتورهای هوشمند، مصرف گاز و برق را بهینه‌سازی و زمینه مدیریت بهتر را فراهم کند.

 اینترنت اشیاء در بخش سلامت و پزشکی، نفت و گاز،گردشگری و حفاظت از محیط زیست، کشاورزی و دامداری و... زمینه تحولات بسیاری را ایجاد کرده است.

از این رو توجه بیش از پیش به پیاده‌سازی و توسعه اینترنت اشیاء می‌تواند به هوشمندسازی امور و بالطبع تسهیل زندگی مردم منجر شود.

  • باشگاه خبرنگاران پویا
کد خبر 430222

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha